Stormschade inboedelverzekering

Als je te maken krijgt met stormschade, dan kun je – mits afgesloten uiteraard- prima een beroep doen op de stormschade inboedelverzekering. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van de opstalverzekering. In geval van schade aan de auto als gevolg van storm kun je de autoverzekering aanspreken. Dit geldt overigens alleen als je een Beperkt Casco of een Allrisk verzekering afgesloten hebt.

VerzekeraarVoordelenGoed om te weten
FBTO stormschade Inboedelverzekering
FBTO stormschade verzekering Spullen
✅ Verzeker je spullen in huis en tuin tegen stormschade met de FBTO Inboedelverzekering
✅ Alle spullen verzekerd bij storm, brand, waterschade en diefstal
✅ Snelle service bij schade

Meer informatie >
Service: ⭐⭐⭐⭐
Vanaf premie: € 4,08 p/m

of meer info
HEMA stormschade Inboedelverzekering
HEMA stormschade verzekering Spullen
✅ Verzeker je spullen in huis en tuin tegen stormschade met de HEMA Inboedelverzekering
✅ Alle spullen verzekerd bij storm, brand, waterschade en diefstal
✅ Garantie tegen onderverzekering
✅ Tot 15% stapelkorting bij meer verzekeringen
Meer informatie >
Service: ⭐⭐⭐⭐
Vanaf premie: € 6,20 p/m

of meer info
Centraal Beheer stormschade Inboedelverzekering
Centraal Beheer stormschade verzekering Spullen
✅ Verzeker je spullen in huis en tuin tegen stormschade met de Centraal Inboedelverzekering
✅ Alle spullen verzekerd bij storm, brand, waterschade en diefstal
✅ Collectiviteitskorting mogelijk

Meer informatie >
Service: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vanaf premie: € 6,68 p/m

of meer info
Aegon stormschade Inboedelverzekering
Aegon stormschade verzekering Spullen
✅ Verzeker je spullen in huis en tuin tegen stormschade met de Aegon Inboedelverzekering
✅ Alle spullen verzekerd bij storm, brand, waterschade en diefstal
✅ Goede, snelle én duurzame service bij schade

Meer informatie >
Service: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vanaf premie: € 8,85 p/m

of meer info
InShared stormschade Inboedelverzekering
InShared stormschade verzekering Spullen
✅ Verzeker je spullen in huis en tuin tegen stormschade met de InShared Inboedelverzekering
✅ Alle spullen verzekerd bij storm, brand, waterschade en diefstal
✅ Geld terug mogelijk aan het eind van het jaar

Meer informatie >
Service: ⭐⭐⭐
Vanaf premie: € 9,99 p/m

of meer info
Premies zijn op basis van een alleenstaande man van 35 jaar met een vrijstaande koopwoning in Arnhem. De getoonde vanaf premie is een indicatie. Bereken je persoonlijke premie op de website van de verzekeraars. Advertentie.

Je leest alles over de stormschade inboedelverzekering op Stormverzekering.nl

Als je alles wilt weten over de stormschade inboedelverzekering, dan ben je hier op Stormverzekering.nl op precies de juiste plaats. Hier lees je namelijk alles over de stormschade inboedelverzekering en komen ook de opstalverzekering en de autoverzekering uitgebreid aan bod. Je wordt hier bovendien bijgepraat over de beste verzekeraars en kunt die meteen ook met elkaar vergelijken. Door te vergelijken kun je precies die verzekering kiezen die bij jou past.

Neem altijd meteen contact op met de verzekeraar als sprake is van stormschade

Stormschade is niet iets waar iedereen op zit te wachten. Bepaald niet zelfs. Heb je echter een stormschade inboedelverzekering afgesloten, dan  wordt de schade aan alle losse spullen in jouw huis, de tuin of op het balkon in elk geval vergoed. Waar je dan aan moet denken? Bijvoorbeeld aan de schade die door lekkage kan ontstaan aan de laminaatvloer, de tuinmeubelen, de parasol en de losse spullen in jouw woning. Denk jij dat je een beroep kunt doen op de stormschade inboedelverzekering? Neem dan altijd meteen contact op met jouw verzekeraar. Repareer de schade niet meteen. Moet je noodmaatregelen treffen, dan doe je dat uiteraard wel. Er zal vervolgens een expert van de verzekering langskomen om de schade nader te bekijken.

Dat wat vast zit aan jouw huis of zich op jouw grond bevindt

De specialist zal ook bij het KNMI checken of er wel echt sprake was van storm. Volgens het KNMI is er pas sprake van storm als er sprake is van windkracht 9. Verzekeraars echter, vergoeden wanneer tenminste sprake is van windkracht 7. Met windkracht 7 namelijk, kan al erg veel schade ontstaan aan jouw woning, de spullen en zelfs aan de auto. In tegenstelling tot de stormschade inboedelverzekering, dekt de opstalverzekering alles wat vast zit aan jouw huis of wat op jouw grond staat. Dan moet je denken aan schade die ontstaat aan de schuur, het tuinhuisje, de overkapping, de schutting, de muren van de woning, zonnepanelen, laadpalen, thuisaccu’s, dakpannen en ook ramen.

Dan zit je toch net wat geruster thuis

Storm kan al snel voor behoorlijk wat schade zorgen, zoveel is ondertussen wel duidelijk geworden. En er is vaker sprake van een storm dan je denkt. Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de termen code rood, oranje en geel immers. En deze waarschuwingen lijken wel steeds vaker voor te komen tegenwoordig. Zeer verstandig dus om altijd een stormschade inboedelverzekering of een opstalverzekering af te sluiten. Dan zit je bij een hevige storm toch wat geruster thuis.

Vergelijk de verzekeraars en maak de voor jou beste keuze

Overigens zijn ook auto’s nogal eens slachtoffer van stormschade. In dat geval doe je een beroep op de autoverzekering. Je moet dan echter wel een Beperkt Casco of een Allrisk verzekering afgesloten te hebben. Met alleen een WA verzekering wordt de stormschade aan de auto namelijk niet vergoed. Check de informatie hier op stormverzekering.nl, vergelijk de verschillende verzekeraars en kies de voor jou perfecte verzekering. Je zou dan bijna zeggen dat de storm wel mat komen, al hoop je daar natuurlijk nooit op. Zelfs niet als je prima verzekerd bent.

Op welke verzekeringen kun je een beroep doen als sprake is van stormschade?

Je kunt dan een beroep doen op de stormschade inboedelverzekering of de stormschade opstalverzekering. Schade aan de auto kan vergoed worden via de autoverzekering.

Wat doe je als je getroffen wordt door stormschade?

Is er sprake van schade door storm, dan meld je dit meteen bij de verzekeraar. Repareer zelf de schade niet. Er komt in de meeste gevallen namelijk een specialist langs om zelf de schade te bekijken.

Waarom check je altijd eerst de website Stormverzekering.nl?

Omdat je op Stormverzekering.nl alles lees over de inboedel- en opstaverzekering. Ook lees je er over de autoverzekering als de auto slachtoffer is geworden van stormschade. Op deze website kun je eveneens de beste verzekeraars goed met elkaar vergelijken.

5/5 - (19 stemmen)