Stormschade auto

Bij stormschade denkt vrijwel iedereen meteen aan problemen aan het huis en aan omgewaaide bomen. Waar vaak minder bij stilgestaan wordt is de schade die kan ontstaan aan de auto. Stormschade auto? Wat dacht je van rondvliegende takken en zelfs bomen en wat dacht je van dakpannen die op de auto terecht komen bijvoorbeeld? Schade aan de auto als gevolg van storm is helaas aan de orde van de dag.

VerzekeraarVoordelenGoed om te weten
FBTO stormschade autoverzekering aanvragen
FBTO stormschade Autoverzekering
✅ Verzeker je auto tegen stormschade met de FBTO Autoverzekering WA+ of Allrisk
✅ Dekking voor schade door storm, hagel, brand en bliksem.
✅ Met alarmcentrale die 24/7 voor je klaar staat.

Meer informatie >
Service: ⭐⭐⭐⭐
Vanaf premie: € 12,85 p/m

of meer info
InShared stormschade Autoverzekering aanvragen
InShared stormschade Autoverzekering
✅ Verzeker je auto tegen stormschade met de InShared Autoverzekering WA+ of Allrisk
✅ Dekking voor schade door storm, hagel, brand en bliksem.
✅ Geld terug mogelijk aan het eind van het jaar

Meer informatie >
Service: ⭐⭐⭐
Vanaf premie: € 18,- p/m

of meer info
HEMA stormschade Autoverzekering aanvragen
HEMA stormschade Autoverzekering
✅ Verzeker je auto tegen stormschade met de HEMA Autoverzekering WA+ of Allrisk
✅ Dekking voor schade door storm, hagel, brand en bliksem.
✅ Tot 15% stapelkorting bij meer verzekeringen

Meer informatie >
Service: ⭐⭐⭐⭐
Vanaf premie: € 19,42 p/m

of meer info
Centraal Beheer stormschade Autoverzekering aanvragen
Centraal Beheer stormschade Autoverzekering
✅ Verzeker je auto tegen stormschade met de Centraal Autoverzekering WA+ of Allrisk
✅ Dekking voor schade door storm, hagel, brand en bliksem.
✅ Extra collectiviteitskorting mogelijk

Meer informatie >
Service: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vanaf premie: € 21,19 p/m

of meer info
Aegon stormschade Autoverzekering aanvragen
Aegon stormschade Autoverzekering
✅ Verzeker je auto tegen stormschade met de Aegon Autoverzekering WA+ of Allrisk
✅ Dekking voor schade door storm, hagel, brand en bliksem.
✅ Goede, snelle én duurzame service bij schade

Meer informatie >
Service: ⭐⭐⭐⭐⭐
Vanaf premie: € 22,58 p/m

of meer info
Premies zijn op basis van een alleenstaande man van 35 jaar met een Fiat 500 in Arnhem met 15 schadevrije jaren. De getoonde vanaf premie is een indicatie. Bereken je persoonlijke premie op de website van de verzekeraars. Advertentie.

Wat doe je als sprake is van stormschade auto?

Wat betreft de stormschade verzekering in relatie tot de auto kom je altijd uit bij de autoverzekering. De schade als gevolg van storm aan de auto wordt vanuit de autoverzekering vergoed namelijk. Dan dient jouw auto echter wel Beperkt Casco of Allrisk verzekerd te zijn. Heb je namelijk alleen een WA verzekering, dan wordt de schade als gevolg van een storm niet vergoed. Heb je dus een WA Plus of een Allrisk verzekering, dan zal de schade die ontstaat oor een storm aan jouw auto in elk geval vergoed worden.

De inboedel- en de opstalverzekering

Behalve stormschade auto, kan een fikse storm voor ernstige schade zorgen aan spullen en aan de woning. Ga maar na; bomen kunnen omwaaien en op jouw schuur of woning terecht komen. Er kan sprake zijn van dakpannen die van het huis worden geblazen en er kan schade aan daken ontstaan dat weer uitmondt in lekkage. In dergelijke gevallen kun je een beroep doen op de opstal– en de inboedelverzekering. Vanuit de opstalverzekering wordt alles gedekt dat vastzit aan de woning of wat in de tuin staat. Denk in dat kader maar een de schutting, de schuur, de ramen van jouw huis, de muren van het huis, laadpalen en bijvoorbeeld thuisaccu’s.

Houd wel rekening met een wat hoger eigen risico

Met de inboedelverzekering zijn de losse spullen in jouw huis, tuin of balkon gedekt tegen stormschade. In dit verband zou je kunnen denken aan schade die is ontstaan aan bijvoorbeeld de laminaatvloer, de tuinmeubels en de parasol. Waar je wel rekening mee moet houden – behalve bij de stormschade auto verzekering- is het eigen risico dat geldt. Voor de inboedel- en de opstalverzekering geldt zeker een eigen risico, dat iets hoger ligt dan bij andere verzekeringen. Vaak geldt bij beide verzekeringen een eigen risico van tussen de 250 en 500 euro.

De windkracht wordt altijd bij het KNMI gecheckt

Mocht je te maken hebben met stormschade, schakel dan altijd meteen de verzekeraar in. Ga niet zelf aan de slag met het repareren van de schade, mits dit echt noodzakelijk is en mits er overleg is gepleegd met de verzekeraar. Bij stormschade namelijk, komt er vrijwel altijd een specialist van de verzekeraar langs om de schade te bekijken en om rapport op te maken. In het voortraject al zal de verzekeraar bij het KNMI checken of er eigenlijk wel sprake was van een storm. Het KNMI zelf gaat uit van storm als tenminste sprake is van windkracht 9. De verzekeraars echter, houden altijd windkracht 7 aan.

Vergelijk en sluit de voor jou beste verzekering af

Het is in alle gevallen zeer verstandig om een goede autoverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering af te sluiten. Op Stormverzekering.nl worden de beste verzekeraars aan jou voorgesteld. Vergelijk ze op deze website en sluit vervolgens de voor jou beste verzekering af!

Ben je verzekerd als de auto schade oploopt door een storm?

Schade door storm aan de auto kan inderdaad door de verzekering vergoed worden. Je dient dan wel een autoverzekering afgesloten te hebben en dient in elk geval Beperkt Casco of Allrisk verzekerd te zijn.

En welke verzekeringen dekken de schade aan de woning, tuin en spullen?

Je kunt dan een beroep doen op de opstal– en de inboedelverzekering. Houd dan wel rekening met een wat hoger eigen risico, dat vaak tussen de 250 en de 500 euro ligt.

Welke informatie vind je hier op Stormverzekering?

Op Stormverzekering.nl lees je alles over de stormschade verzekering. Bovendien worden op deze website alleen de beste verzekeraars aan jou voorgesteld. Je kunt ze vervolgens met elkaar vergelijken om zo de voor jou perfecte verzekering af te sluiten.

5/5 - (22 stemmen)